Сирене Верея е бяло саламурено краве сирене, което се произвежда от 100% първокачествено краве мляко, специални закваски и мая. Сирене Верея се произвежда по традиционна българска технология за зрееене и обработка с майсторлък предаван от старите майстори-сиренари. От пастьоризирано краве мляко чрез добавяне на закваски, мая и отцеждане се получава сиренината. След това настъпва най-важния процес - зреенето, при който се формира твърдата и еластична структура, както и органолептичните свойства на сирене Верея, т.е. неговия характерен плътен вкус и аромати. Грижливо се поддържа жива традицията в производството на сирене, която повелява внимателно да се контролират всички условия при зреенето му.
Обединена МЛЕЧНА Компания EАД, гр. Пловдив, бул. Дунав №3
0-4 °С
България
КРАВЕ МЛЯКО, закваска, мая, сол
Мляко | Да |
Енергийна стойност | 1017 kJ |
Енергийна стойност | 243 kcal |
Мазнини | 19 г |
От кои киселини | 12.35 г |
Въглехидрати | 3 г |
От които захари | 3 г |
Протеини | 15 г |
Сол | 3.5 г |