100% пшенично брашно тип 500, ензими, агент за обработка на брашна: аскорбинова киселина
БЕЗ ГМО. БЕЗ КОНСЕРВАНТИ. Топаз Мел. Къшей Наслада. Специално брашно, гарантиращо на домакинята необходимата еластичност и разтегливост при разточване на баници, направата на бюреци и други тестени продукти. Съдържа необходимия глутен, и се получава тесто с голяма разтегливост и добра еластичност.
Пепелно съдържание: максимум 0,555 п. е.
Трайност: 10 месеца
Разфасовки: 1 кг
Рецепта
Продукти
250 мл хладка вода
20 гр мая
щипка сол
1/2 ч. л. сол
1 с. л. кисело мляко
30-50 гр краве масло
300 гр сирене
3 яйца
500 гр брашно „Топаз Мел” за Баници
Начин на приготвяне:
Изсипете брашното в тава и направете кладенче, в което добавете предварително смесените мая, вода, сода, кисело мляко, сол и 30 гр от кравето масло.
Замесете хомогенно тесто и го разделете на 4-5 равни парчета. Оформете топки, покрийте с кърпа и оставете да починат 15-20 минути.
За плънката смесете яйцата, сиренето и малко масло. Разточете тестото на тънки кори и върху тях наръсете плънката. След това навийте корите на руло и ги поставете внимателно в тавата, наредени една до друга, докато тавата се изпълни. Покрийте отново с кърпа и оставете баницата да почине 15 минути.
Намажете баницата с малко мазнина и я сложете да се пече в предварително загрята фурна до 200˚C.
Щом коричката стане златисто-кафява, извадете баницата от фурната, намажете я с малко масло и покрийте с кърпа. След 5 минути домашната вита баница е готова за сервиране.
Добър апетит!
ХРАНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ | За 100g |
Енергийна стойност, kJ/100g (kcal/100g) | 1488.84/ 351.54 |
Мазнини, g | 2.16 |
Oт които – наситени мастни киселини,g | 0.55 |
ВЪГЛЕХИДРАТИ, g | 69.59 |
От които – захари,g | 2.76 |
Влакнини, g | 5.01 |
Белтък, g | 10.93 |
Сол,g | <0,025 |