ТОПАЗМЕЛ БРАШНО 1КГ ЗА БАНИЦИ

1,39 лв.
  • Марка: Бр.
  • Кат. номер: 18171
+ -
Купи
Моля, изберете:

100% пшенично брашно тип 500, ензими, агент за обработка на брашна: аскорбинова киселина

БЕЗ ГМО. БЕЗ КОНСЕРВАНТИ. Топаз Мел. Къшей Наслада. Специално брашно, гарантиращо на домакинята необходимата еластичност и разтегливост при разточване на баници, направата на бюреци и други тестени продукти. Съдържа необходимия глутен, и се получава тесто с голяма разтегливост и добра еластичност.

Пепелно съдържание: максимум 0,555 п. е.

Трайност: 10 месеца

Разфасовки: 1 кг

Рецепта

Продукти

  • 250 мл хладка вода

  • 20 гр мая

  • щипка сол

  • 1/2 ч. л. сол

  • 1 с. л. кисело мляко

  • 30-50 гр краве масло

  • 300 гр сирене

  • 3 яйца

  • 500 гр брашно „Топаз Мел” за Баници

Начин на приготвяне:

Изсипете брашното в тава и направете кладенче, в което добавете предварително смесените мая, вода, сода, кисело мляко, сол и 30 гр от кравето масло.

Замесете хомогенно тесто и го разделете на 4-5 равни парчета. Оформете топки, покрийте с кърпа и оставете да починат 15-20 минути.

За плънката смесете яйцата, сиренето и малко масло. Разточете тестото на тънки кори и върху тях наръсете плънката. След това навийте корите на руло и ги поставете внимателно в тавата, наредени една до друга, докато тавата се изпълни. Покрийте отново с кърпа и оставете баницата да почине 15 минути.

Намажете баницата с малко мазнина и я сложете да се пече в предварително загрята фурна до 200˚C.

Щом коричката стане златисто-кафява, извадете баницата от фурната, намажете я с малко масло и покрийте с кърпа. След 5 минути домашната вита баница е готова за сервиране.

Добър апетит!

Подробно описание
Подробно описание

ХРАНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ За 100g
Енергийна стойност, kJ/100g (kcal/100g) 1488.84/ 351.54
Мазнини, g 2.16
Oт които – наситени мастни киселини,g 0.55
ВЪГЛЕХИДРАТИ, g 69.59
От които – захари,g 2.76
Влакнини, g 5.01
Белтък, g 10.93
Сол,g <0,025

ДОСТАВКА ДО ДОМА И ОФИСА