ТЕГЛОВИ АРТИКУЛ!
Посочената цена е за 100гр..
Грамажът на артикула е приблизителен и може да варира до 10%, и ще бъдете таксувани само за точния грамаж, който ще получите.
Снимката на артикула е илюстративна.
Продуктът да се консумира само след термична обработка.
Приблизително количество за минимална поръчка е: 400гр.
В полето за количество трябва да изберете: 4
Свинският котлет е рибица с мускулна тъкан, намира се на гърба на животното след месестата тъкан на врата. Обхваща частта над ребрата до средата на гърба. Свинския котлет е първокачественото свинско месо и от него се стават страхотни вкусни пържоли. Мазнините в него са в малки количества. Свинския котлет е крехък и сочен, едно от най-вкусните и предпочитани меса. Подходящ за запичане на скара и на тиган.
Свинското месо е едно от най-вкусните и лесни за приготвяне. Има високо съдържание на витамини – В1, В2, B3, B6 и B12. Съдържа още витамини А, Е и Д. Изключително богато на протеини и минералите – фосфор, магнезий и цинк. Тези елементи са от огромно значение за здрава сърдечно – съдова система. 100 гр. свинско месо съдържа 23 мг. витамин Е, имащ антиоксидантно действие, 50 мг. олеинова киселина и 6 мг. линолова киселина.
Свинското месо съдържа и лизин – аминокиселина необходима за формирането на костната система. Витамините от група В са много необходими при анемия и малокръвие.
Свинското месо е сравнително лесносмилаемо. Затова при проблеми в храносмилателната система е препоръчително в умерени дози.