ТЕГЛОВИ АРТИКУЛ!
Посочената цена е за 100гр..
Грамажът на артикула е приблизителен и може да варира до 10%, и ще бъдете таксувани само за точния грамаж, който ще получите.
Снимката на артикула е илюстративна.
Продуктът да се консумира само след термична обработка.
Приблизително количество за минимална поръчка е: 400гр.
В полето за количество трябва да изберете: 4
Свински врат – месо и мускулна тъкан обхващащи частта от началото на гърба, около главата до началото на предните крака. Мазно месо на ивици, които по краищата са светли, а в средата по червеникави. От него стават чудесни пържоли.
Свинското месо е едно от най-вкусните и лесни за приготвяне. Има високо съдържание на витамини – В1, В2, B3, B6 и B12. Съдържа още витамини А, Е и Д. Изключително богато на протеини и минералите – фосфор, магнезий и цинк. Тези елементи са от огромно значение за здрава сърдечно – съдова система. 100 гр. свинско месо съдържа 23 мг. витамин Е, имащ антиоксидантно действие, 50 мг. олеинова киселина и 6 мг. линолова киселина.
Свинското месо съдържа и лизин – аминокиселина необходима за формирането на костната система. Витамините от група В са много необходими при анемия и малокръвие.
Свинското месо е сравнително лесносмилаемо. Затова при проблеми в храносмилателната система е препоръчително в умерени дози.
Свинското месо се приготвя бързо без мазнина, тъй като неговите мазнини се разтопяват и са достатъчни.
Гърдите и част на бута са подходящи за готвене и за печене във фурна, а шията, пищяла и гърба са подходящи за супа. Идеално си подхожда с плодове, особено сушени.
Хранителни стойности за | 100 г |
---|---|
Въглехидрати (г) | 0,5 |
от които захари (г) | 0,5 |
Мазнини (г) | 14 |
от които наситени (г) | 6,8 |
Протеини (г) | 15 |
Сол (г) | 0,35 |