- ОДРИНСКИ кори за баница 550 гр. – кръгли
Състав:
Бяло пшенично брашно тип 500/ ензими, агент за обработка на брашна: аскорбинова киселина/ питейна вода, сол готварска, консерванти: калиев сорбат, калциев пропинат, лимонена киселина.
РЕЦЕПТА: за най- вкусната вита баница с „Одрински кори“
- В купа се разбиват 4-5 яйца, 1 кофичка кисело мляко с 1-2 щипки сода бикарбонат, 1 чаена чаша мазнина ( олио, масло или маргарин по избор)
- Отделно се натрошава 400 гр. сирене.
Взема се кора, намазва се обилно с част от сместа, поръсва се със сирене и се навива.
- Така се подрежда цялата тава, предварително намазана с олио.
- Наредената баница се залива с останалата смес и се пече в предварително загрята от 180 до 200 °C фурна за около 30 мин.
- След изваждането се поръсва леко в вода и се завива.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТА: за най- вкусната редена баница с „Одрински кори“
- В купа се разбиват 4-5 яйца, 1 кофичка кисело мляко с 1-2 щипки сода бикарбонат, 1 чаена чаша мазнина ( олио, масло или маргарин по избор)
- Отделно се натрошава 400 гр. сирене.
- Тавата се намазва с мазнина, корите се редят една върху друга, като между тях се поръсва равномерно от сместа и сиренето, баницата се нарязва на квадрати и се залива с останалата смес, и 100 мл. газирана вода. Пече се в предварително загрята от 180 до 200 °C фурна за около 30 - 35 мин.
Да ви е сладко!