МАДЖАРОВ СУДЖУК 170ГР ВАКУУМ
Суджукът е сурово-сушен продукт от месо, традиционен за българската национална кухня. Приготвя се от кълцано месо от едри преживни животни или смес със свинско полутлъсто месо, животинска мазнина, селитра, кимион, захар, сол, черен пипер. Омесените продукти се пълнят в естествени черва, които се завързват с връв, като двата края са свързани. Традиционно на суджука се придава форма на подкова и се притиска, преди да се окачи за зреене и сушене.
Съставки:
телешко месо 55%, говеждо месо, говежда мазнина, сол, захар, консервант: калиев нитрат, антиоксиданти: натриев аскорбат, екстракт розмарин, стартерна култура, подправки: кимион, черен пипер.
Вакуумна опаковка около 170 г. Грамажът на продукта е приблизителен и може да варира в различните опаковки.
Условия за съхранение:
при температура от +2° до +10°C
Хранителни стойности за | 100 г |
---|---|
Енергийност (ккал/ kJ) | 313 / 1310 |
Въглехидрати (г) | 2,6 |
от които захари (г) | 0,6 |
Мазнини (г) | 18 |
от които наситени (г) | 12 |
Протеини (г) | 36 |
Сол (г) | 3,7 |