КРАСТАВИЦИ 100ГР.

0,51 лв.
  • Мярка: Кг.
  • Кат. номер: 11375
+ -
Купи
Моля, изберете:

КРАСТАВИЦИ 100ГР.

 

 

ТЕГЛОВИ АРТИКУЛ!

Посочената цена е за 100гр..

Грамажът на артикула е приблизителен и може да варира до 10%, и ще бъдете таксувани само за точния грамаж, който ще получите.

Снимката на артикула е илюстративна.

Приблизително количество за  минимална поръчка е: 300гр.

В полето за количество трябва да изберете: 3

Подробно описание
Подробно описание

Със съдържание основно от вода – 95% във вътрешността, краставиците прекрасно хидратират организма. Кората им пък е пълна с фибри, които стимулират храносмилането и изчиства тялото от токсини. Когато се чувствате уморени хапвайте повече краставици, защото са източник на витамин В и тонизират организма.

Краставиците съдържат магнезий и калий, които способстват регулиране на кръвното налягане. Сокът от краставици намалява киселините в стомаха. В него се съдържа хормон, спомагащ на панкреаса в производството на инсулин. Ето защо краставиците са полезни за хора с диабет. Консумацията им може да бъде от голяма полза при заболявания на зъбите и венците. Двете съединения, съдържащи се в краставиците – аскорбинова киселина и кофеинова киселина, предотвратяват задържането на вода. Хората страдащи от подагра редовно трабва да приемат сок от краставица в комбинация със сок от морков.

Освен че е свежа и диетична храна, краставиците са незаменим козметичен продукт. Маски приготвени от краставици избелват и омекотяват кожата. Сокът на краставиците е източник на силициев двуокис, който прави кожата здрава и хидратирана. Използван локално се справя с кожни проблеми, торбички под очите и изгаряния от слънцето. Краставиците имат овлажняващо и охлаждащо свойство.

Сокът от краставици съдържа сяра и силиций, които стимулират растежа на косата и я въстановяват.