КОПЪР БР.

0,69 лв.
  • Марка: Бр.
  • Кат. номер: 11490
+ -
Купи
Моля, изберете:

Копърът е широко използвана подправка у нас. Копърът има високо съдържание на витамините С, В1, В2, Е, РР, Р, каротин (провитамин А) и минерални соли на калия, калция, фосфора и желязото и фолиевата киселина (витамин В9).

Копърът е широко използвана подправка у нас, но малко се знае за лечебните му свойства.

Копърът облекчава главоболието и мигрената. В случаи на пристъп, се препоръчва настойка от 1 с. л. съц­ве­тия от ко­пър, киснати в ча­ша и по­ло­ви­на го­ре­ща во­да. От­ва­ра­та се из­пи­ва на няколко пъти през де­ня.

Копърът повишава съпротивителните сили против респираторни заболявания, тъй като стимулира имунната система. Действа отхрачващо при бронхити и коклюш, има и антибактериално действие. Успокоява кашлицата.

Копърът действа стимулиращо на хормоналния баланс, поради високото съдържание на флавоноиди в етеричното масло. Това допринася за поддържането на нормален менструален цикъл. Смята се дори, че редовната употреба на копър отлага максимално настъпването на менопауза при жените.

Високото съдържание на аскорбинова киселина и железни соли в копъра го правят незаменим при лечебното хранене на болните от малокръвие. Подпомага възстановяването на хора, пострадали при тежки травми.

ДОСТАВКА ДО ДОМА И ОФИСА