Традиционен български сушен деликатес, признат в Европейската общност за храна с традиционно специфичен характер. Приготвя се при строго спазване на традиционната технология от прясно свинско филе. По време на сушенето филето се пресова неколкократно. Процесът на зреене и сушене, както и посипката от млени билки формират неговия мек вкус и оригинален ароматен букет. Консумира се самостоятелно и в комбинация с други сушени мезета или сирена. Чудесно се комбинира с всички видове червени вина. 100 гр. готов продукт се приготвят от 185 гр. прясно филе.
Карол-Фернандес Мийт ООД, гр. Благоевград , бул. Св. Димитър Солунски 1
Да се съхранява при температура от 0°С до +8 ⁰С
ХРАНИТЕЛНИ СТОЙНОСТИ (НА 100G)
Енергийна стойност | 813 kJ |
Енергийна стойност | 193 kcal |
Мазнини | 3 г |
От кои киселини | 1.1 г |
Въглехидрати | 1 г |
От които захари | 0.6 г |
Протеини | 40 г |
Сол | 3.49 г |