ЯЙЦА ОТ ПЪДПЪДЪЦИ 12БР

3,25 лв.
 • Марка: Бр.
 • Кат. номер: 2099
+ -
Купи
Моля, изберете:

Яйца от пъдпъдък

Съдържат:

Витамини А, B, E и др. ( повече от тези в кокошите яйца)

Микроелементи (желязо, калий, кобалт, мед и др.)

Незаменими аминокиселини ( лизин, цистин, метионин и др. )

Нето не по малко от 8 гр.

Здравословни ползи

 • Пъдпъдъчите яйца усилват имунитета и нормализират дейността на стомашно-чревната и сърдечно-съдовата система.
 • Смята се, че системната употреба на 4-5 сурови яйца повишава значително половата потентност у мъжете и либидото при жените.
 • Препоръчва се включването им в ограничени дози при изкуствено хранене на кърмачета.
 • Четири броя пъдпъдъчи яйца, които по маса отговарят на едно кокоше, съдържат 3 пъти повече витамини А и В2, пет пъти повече витамини от група В, три пъти повече кобалт и мед, четири пъти повече калий, желязо и фосфор, както и необходимата за организма глутаминова киселина.
 • Яйцата от пъдпъдък са ценен продукт. Те имат антибактериално, имуномодулиращо и противооточно действие.
 • В тях никога няма салмонела. Това е неоспорим факт, защото яйцата от пъдпъдък имат много силна ципа и малки дихателни отверстия в черупката, което не позволява проникването на вредни бактерии. Пъдпъдъците са устойчиви на инфекциозни заболявания, защото имат висока телесна температура (42°С). Затова те се отглеждат, без да се прибягва до ваксиниране. Така не се наблюдава натрупване в организма им и в яйцата на лекарствени вещества.
 • За разлика от кокошите, пъдпъдъчите яйца не причиняват алергии при деца и възрастни. В тях се съдържа протеинът овомукоид, който потиска алергичните реакции. От яйцата от пъдпъдък се изготвя лекарство (овомукоиден екстракт), което се използва за лечение на алергии.
 • Причината за чудодейния ефект е в уникалните качества на пъдпъдъчите яйца. В тях има много фосфор, желязо, микроелементи и ензими. Те са богати на минерали и витамините А, В1 и В2. Съотношението между натрий и калий в яйцата пък ги прави подходящи за лечение на високо кръвно, сърдечни проблеми и анемии. Препоръчват се още при лабилна нервна система, белодробна туберкулоза, диабет и язви. Подобряват обмяната на веществата, тонуса, образуването на кръв.
 • Използването на яйцата от пъдпъдък помага при лечението на гастрит – язва на стомаха и дванадесетопръстника, както и панкреатит.

Здравословни рискове:

По принцип не се препоръчва консумирането на повече от 5 пъдпъдъчи яйца на ден при хора с проблеми с черния дроб. Въпреки че не е известно да предизвикват алергия, добре е да имате едно наум и да не прекалявате с количествата.

УСЛОВИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ

От 5 до 18°С- при влажност на въздуха до 75%.

Подробно описание
Подробно описание

СЪСТАВ

пъдпъдичи ЯЙЦА

AЛЕРГЕНИ
Риба Да

ДОСТАВКА ДО ДОМА И ОФИСА