ТЕЛЕШКО ШКЕМБЕ Е 200 ГР
Телешко желирано шкембе е един от първите желирани продукти, който се разработва от фирма „ЕКО МЕС“ЕООД и пуска в продажба. От момента на появата му на пазара до днес този продукт се радва на интерес от страна на клиентите.
През 2019 г .на изложение МЕСОМАНИЯ, телешко желирано шкембе е наградено със златен медал .
Телешко шкембе „ЕКО МЕС“ е варен месен продукт, предназначен за директна консумация или като основа за редица традиционни български ястия, в които телешкото шкембе е основна съставка. Произвежда се от прецизно подбрани суровини по специфична технология, запазваща вкусовете качества на продукта без загуба на естествения желатин, който се отделя в процеса на варене.
Нашето предложение е за бърза и вкусна шкембе чорба, която отнема около 10 минути.
ПРОДУКТИ ЗА 2 ПОРЦИИ:
200 г. Шайба желирано телешко шкембе „Еко Мес“
300 до 360 мл вода
200 мл прясно мляко
50 г краве масло
За запръжката:
слънчогледово олио
краве масло
червен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1.Нарежете шайбата телешко шкембе „Еко Мес“ 200 г на кубчета с размери 20х20 мм. В тенджера смесете вече нарязаните на дребно кубчета телешко шкембе „Еко Мес“ и водата. След достигане точката на кипене, варете сместа 10 мин. Успоредно в друг съд загрейте прясното мляко до достигане точката на кипене.
След сваряване на шкембето и подготвяне на прясното мляко, отстранете двата съда от огъня и добавете загрятото мляко към получения бульон от шкембе и вода, прибавете и маслото.
В тиган направете запръжка от 2/3 слънчогледово олио и 1/3 краве масло, към тях добавете червен пипер, като непосредствено след добавянето му отстранете тигана от огъня и разбърквайте запръжката интензивно, за да не прегори червеният пипер.
В тенджерата с вече готовата шкембе чорба, под наклон на бавна струя, добавете запръжката, като първо се опитайте да изсипете мазнината и ако желаете, добавете и от утаения червен пипер. Запръжката се приготвя според вкуса на готвача, в зависимост от ефекта и наситеността, която иска да постигне.
За финал върнете тенджерата с готовата запържена шкембе чорба на огъня до достигане на точката на кипене, след което варете от 2 до 5 мин, като разбърквате бавно. Отстранете тенджерата от огъня и чорбата е напълно готова за консумация.
Добър апетит !
Състав: Телешко шкембе
Алергени: няма
ХРАНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ НА 100g ПРОДУКТ |
ЕНЕРГИЙНА СТОЙНОСТ: |
548 kJ/ 131 kcal |
МАЗНИНИ: |
8,1 g |
ОТ КОИТО НАСИТЕНИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ: |
5,4 g |
ВЪГЛЕХИДРАТИ: |
2,7 g |
ОТ КОИТО ЗАХАРИ: |
1 g |
ПРОТЕИНИ: |
12 g |
СОЛ: |
2,1 g |