ЕКО МЕС ТЕЛЕШКО ШКЕМБЕ 200ГР

4,69 лв.
  • Марка: Бр.
  • Кат. номер: 12621
+ -
Купи
Моля, изберете:

ТЕЛЕШКО ШКЕМБЕ Е 200 ГР

 

Телешко желирано шкембе е един от първите  желирани продукти, който се разработва от фирма „ЕКО МЕС“ЕООД  и пуска в продажба. От момента на появата му на пазара до днес този продукт се радва на интерес от страна на клиентите.

  През 2019 г .на изложение МЕСОМАНИЯ, телешко желирано шкембе  е наградено със златен медал .

Телешко шкембе „ЕКО МЕС“ е варен месен продукт, предназначен за директна консумация или като основа за редица традиционни български ястия, в които телешкото шкембе е основна съставка. Произвежда се от прецизно подбрани суровини по специфична технология, запазваща вкусовете качества на продукта без загуба на естествения желатин, който се отделя в процеса на варене.

Нашето предложение е за бърза и вкусна шкембе чорба, която отнема около 10 минути.

ПРОДУКТИ ЗА 2 ПОРЦИИ:

200 г. Шайба желирано телешко шкембе „Еко Мес“

300 до 360 мл вода

200 мл прясно мляко

50 г краве масло

За запръжката:

слънчогледово олио

краве масло

червен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

          1.Нарежете шайбата телешко шкембе „Еко Мес“ 200 г на кубчета с размери 20х20 мм. В тенджера смесете вече нарязаните на дребно кубчета телешко шкембе „Еко Мес“  и водата. След достигане точката на кипене, варете сместа 10 мин. Успоредно в друг съд загрейте прясното мляко до достигане точката на кипене.

След сваряване на шкембето и подготвяне на прясното мляко, отстранете двата съда от огъня и добавете загрятото мляко към получения бульон от шкембе и вода, прибавете и маслото.

В тиган направете запръжка от 2/3 слънчогледово олио и 1/3 краве масло, към  тях добавете червен пипер, като непосредствено след добавянето му отстранете тигана от огъня и разбърквайте запръжката интензивно, за да не прегори червеният пипер.

В тенджерата с вече готовата шкембе чорба, под наклон на бавна струя, добавете запръжката, като първо се опитайте да изсипете мазнината и ако желаете, добавете и от утаения червен пипер. Запръжката се приготвя според вкуса на готвача, в зависимост от ефекта и наситеността, която иска да постигне.

За финал върнете тенджерата с готовата запържена  шкембе чорба на огъня до достигане на точката на кипене, след което варете от 2 до 5 мин, като разбърквате бавно. Отстранете тенджерата от огъня и чорбата е напълно готова за  консумация.

Добър апетит !

Състав: Телешко шкембе

Алергени: няма

Подробно описание
Подробно описание

ХРАНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ НА 100g ПРОДУКТ

 

ЕНЕРГИЙНА СТОЙНОСТ:

548 kJ/ 131 kcal

МАЗНИНИ:

8,1 g

ОТ КОИТО НАСИТЕНИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ:

5,4 g

ВЪГЛЕХИДРАТИ:

2,7 g

ОТ КОИТО ЗАХАРИ:

1 g

ПРОТЕИНИ:

12 g

СОЛ:

2,1 g

ДОСТАВКА ДО ДОМА И ОФИСА