Телешко желирано шкембе е един от първите желирани продукти, който се разработва от фирма „ЕКО МЕС“ЕООД и пуска в продажба. От момента на появата му на пазара до днес този продукт се радва на интерес от страна на клиентите.
През 2019 г .на изложение МЕСОМАНИЯ, телешко желирано шкембе е наградено със златен медал .
Телешко шкембе „ЕКО МЕС“ е варен месен продукт, предназначен за директна консумация или като основа за редица традиционни български ястия, в които телешкото шкембе е основна съставка. Произвежда се от прецизно подбрани суровини по специфична технология, запазваща вкусовете качества на продукта без загуба на естествения желатин, който се отделя в процеса на варене.
Нашето предложение е за бърза и вкусна шкембе чорба, която отнема около 10 минути.
ПРОДУКТИ ЗА 2 ПОРЦИИ:
170 г. Шайба желирано телешко шкембе „Еко Мес“
300 до 360 мл вода
200 мл прясно мляко
50 г краве масло
За запръжката:
слънчогледово олио
краве масло
червен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1.Нарежете шайбата телешко шкембе „Еко Мес“ 200 г на кубчета с размери 20х20 мм. В тенджера смесете вече нарязаните на дребно кубчета телешко шкембе „Еко Мес“ и водата. След достигане точката на кипене, варете сместа 10 мин. Успоредно в друг съд загрейте прясното мляко до достигане точката на кипене.
След сваряване на шкембето и подготвяне на прясното мляко, отстранете двата съда от огъня и добавете загрятото мляко към получения бульон от шкембе и вода, прибавете и маслото.
В тиган направете запръжка от 2/3 слънчогледово олио и 1/3 краве масло, към тях добавете червен пипер, като непосредствено след добавянето му отстранете тигана от огъня и разбърквайте запръжката интензивно, за да не прегори червеният пипер.
В тенджерата с вече готовата шкембе чорба, под наклон на бавна струя, добавете запръжката, като първо се опитайте да изсипете мазнината и ако желаете, добавете и от утаения червен пипер. Запръжката се приготвя според вкуса на готвача, в зависимост от ефекта и наситеността, която иска да постигне.
За финал върнете тенджерата с готовата запържена шкембе чорба на огъня до достигане на точката на кипене, след което варете от 2 до 5 мин, като разбърквате бавно. Отстранете тенджерата от огъня и чорбата е напълно готова за консумация.
Добър апетит !
Състав: Телешко шкембе
Алергени: няма
ХРАНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ НА 100g ПРОДУКТ |
ЕНЕРГИЙНА СТОЙНОСТ: |
548 kJ/ 131 kcal |
МАЗНИНИ: |
8,1 g |
ОТ КОИТО НАСИТЕНИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ: |
5,4 g |
ВЪГЛЕХИДРАТИ: |
2,7 g |
ОТ КОИТО ЗАХАРИ: |
1 g |
ПРОТЕИНИ: |
12 g |
СОЛ: |
2,1 g |
Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Научи повече за тях и възможностите да бъдат ограничавани.
Тези бисквитки за задължителни и необходими, за да можете да зареждате сайта безпроблемно и не могат да бъдат изключени. Основната им цел е запазването на информация за сесията, докато разглеждате продуктите или друга информация в магазина. Например – използваме „бисквитки“, за да съхраним продуктите, които сте добавили в количката. Без този тип технологии нашият онлайн магазин и услугата, която Ви предоставяме не би могла да оперира с пълните си възможности и функционалности.
Бисквитки за анализ и статистика - Тези „бисквитки“ ни помагат да анализираме използването на нашия онлайн магазин и да проследяваме ефективността на услугата и комуникацията й.
Този тип "бисквитки" се използват за функционалности на сайта, които не са строго необходими за неговата работа. Това може да са функции, като live чат или показване на последните разгледани продукти. Ако се откажете от тях, ще можете да продължите да използвате сайта, но с ограничена функционалност.
Маркетинговите "бисквитки" ни позволяват да пригодим маркетинга си към Вас и Вашите собствени интереси. Те се поставят чрез нашия сайт и позволяват да виждате реклами според вашите интереси и предпочитания.