Пълнозърнест хляб с елда и чиа
Съставки: пълнозърнести брашна - 65,5% (пълнозърнесто пшенично брашно тип 1850 - 80%*, пълнозърнесто ръжено брашно тип 1750 - 10%*); вода; закваска (вода, пшеничен шрот - 10%, течен малцов екстракт, чисти стартерни култури); елда 4%; чиа 1,5%; морска сол; хлебна мая; малцово брашно; технологична добавка (ферментирало пшенично брашно; ензими).
Може да съдържа следи от: орехови ядки, соя, сусамово семе, мляко и неговите производни, яйца и продукти от тях.
Не съдържа ГМО.
Нетно количество 400 g ℮ |
Баркод: 3800091782994 |
|
||
Средни хранителни стойности |
Средни стойности на 100 гр. продукт |
РПК* 100 гр. продикт |
РПК*=1порция=1 филийка≈36 гр. |
|
Енергийна стойност: kcal/100 g; kJ/100 g |
237 kcal / 1002 kJ |
12 % |
4 % |
|
Белтъчини |
9 g |
17 % |
6 % |
|
Мазнини от които наситени мастни киселини |
2.3 g 1 g |
3 % 5 % |
1 % 2% |
|
Въглехидрати от които захари |
41 g 2.9 g |
16 % 3 % |
6 % 1 % |
|
Общи хранителни влакнини |
9 g |
34 % |
12 % |
|
Сол |
1 g |
18 % |
6 % |
|
Натрий |
0,4 g |
17 % |
8 % |
|
Магнезий |
59 mg |
16 % |
6 % |
|
Цинк |
1,2 mg |
12 % |
4 % |
|
Желязо |
2,1 mg |
15% |
5% |
|
Хлебни единици |
≈ 3 ХЕ |
|
|
|
|
|
|
|
|
*РПК = Референтни количества за прием на средностатистически възрастен (8 400kJ / 2 000 kcal) |