Пълнозърнест хляб
Съставки: пълнозърнести брашна - 72% (пълнозърнесто пшенично брашно тип 1850 - 80%*, пълнозърнесто ръжено брашно тип 1750 - 10%*); вода; закваска (вода, пшеничен шрот - 10%, течен малцов екстракт, чисти стартерни култури); морска сол; хлебна мая; тъмно малцово брашно; технологична добавка (ферментирало пшенично брашно; ензими).
Може да съдържа следи от: орехови ядки, соя, сусамово семе, мляко и неговите производни, яйца и продукти от тях .
Не съдържа ГМО.
Нетно количество: 400 g ℮ |
Баркод: 3800091730476 |
|
||
Средни хранителни стойности |
Средни стойности на 100 гр. продукт |
РПК* 100 гр. продикт |
РПК*=1порция=1 филийка≈36 гр. |
|
Енергийна стойност: kcal/100 g; kJ/100 g |
222 kcal / 937 kJ |
11 % |
4 % |
|
Белтъчини |
9 g |
17 % |
6 % |
|
Мазнини от които наситени мастни киселини |
1,4 g 0,6 g |
2 % 3 % |
1 % 1 % |
|
Въглехидрати от които захари |
39 g 2,9 g |
15 % 3 % |
5 % 1 % |
|
Общи хранителни влакнини |
8 g |
33 % |
12 % |
|
Сол |
1 g |
17 % |
6 % |
|
Натрий |
0,4 g |
17 % |
6 % |
|
Магнезий |
60 mg |
16 % |
6 % |
|
Хлебни единици |
≈ 3 ХЕ |
|
|
|
|
|
|
|
|
*РПК = Референтни количества за прием на средностатистически възрастен (8 400kJ / 2 000 kcal) |