Съдържание: царевица на зърна,вода, захар, сол
Без ГМО
Нето тегло 170 гр
Нето изцедено тегло 140 гр
Производител: Bonduelle Central Europe KFt., Cegledi ut 25, 2750, Nagykoros, Унгария
Еликсир на младостта
100 г царевица – 97 kcal
Съдържа значителни количества въглехидрати, баластни вещества, белтъчини, много витамини от групата B, витамин E, калий, фосфор, магнезий, желязо, цинк. Магнезият, който присъства в големи количества в царевицата, идеално възстановява недостига на този елемент, съпровождащ много от болестите, свързани със стареенето на организма.
Строен и спокоен
Царевицата помага срещу стреса. Тя е богата на витамини от групата B, особено на витамин B1, който влияе върху работата на нервната система, мускулите, сърцето и производството на червени кръвни телца. 150 г царевица покриват около 25% от нуждите на възрастен човек от витамин B1. Тя съдържа също така важен антиоксидант – витамин E, който защитава от атеросклероза. Включването на царевицата в ежедневното меню намалява риска от болести на сърцето и рак. Съдържащите се в царевицата въглехидрати доставят енергия, без да причиняват отлагане на мазнини.
Златна градушка
Царевицата произхожда от Централна Америка. Смята се, че е била отглеждана още 7000 години пр. н. е. За маите, ацтеките и инките тя е била не само основна храна, но и част от тяхната култура. Според ацтекската легенда Богът-слънце изпраща златна градушка (царевица), за да нахрани хората. От Новия свят тя пристига в Европа с Колумб заедно с останалите новости. В началото са я наричали “индийско жито”. През XVI век започват да я отглеждат французите и италианците. Благодарение на испанците и португалците царевицата прониква в Африка. Отначало тя не е била особено популярна, цени се само брашното, което се е произвеждало от нея. Едва през XIX век започва да се отглежда масово. Понастоящем царевицата намира широко приложение в кухнята. От царевично брашно се пекат хляб и сладкиши, а също се приготвя италианската полента. То е основна съставка на мексиканската тортиля, от която пък се приготвят ястията тако и енчилада. Добавя се към салати или се сервира топла като гарнитура към месни ястия. Консумираме я също под формата на пуканки и корнфлейкс. Използва се за производството на бърбън.
300 милиона дневно
Толкова броя тортиля се ядат в Мексико всеки ден! Това прави над 100 милиарда тортили годишно!
Богиня в градината
Индианците смятат царевицата за една от богините на земеделието наред с фасула и тиквата. В тяхната култура тя намира множество приложения: семената – като храна, за производство на олио, алкохол, за украшения, листата – за пълнене на дюшеци, производство на кукли и мокасини, за мъртвите – като част от инвентара, необходим по пътя към Вечните ловни полета.
Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Научи повече за тях и възможностите да бъдат ограничавани.
Тези бисквитки за задължителни и необходими, за да можете да зареждате сайта безпроблемно и не могат да бъдат изключени. Основната им цел е запазването на информация за сесията, докато разглеждате продуктите или друга информация в магазина. Например – използваме „бисквитки“, за да съхраним продуктите, които сте добавили в количката. Без този тип технологии нашият онлайн магазин и услугата, която Ви предоставяме не би могла да оперира с пълните си възможности и функционалности.
Бисквитки за анализ и статистика - Тези „бисквитки“ ни помагат да анализираме използването на нашия онлайн магазин и да проследяваме ефективността на услугата и комуникацията й.
Този тип "бисквитки" се използват за функционалности на сайта, които не са строго необходими за неговата работа. Това може да са функции, като live чат или показване на последните разгледани продукти. Ако се откажете от тях, ще можете да продължите да използвате сайта, но с ограничена функционалност.
Маркетинговите "бисквитки" ни позволяват да пригодим маркетинга си към Вас и Вашите собствени интереси. Те се поставят чрез нашия сайт и позволяват да виждате реклами според вашите интереси и предпочитания.